Betöltés...kérjük várjon.

Dr. Tapodi Adrienn

Kezdőlap

 Szeretettel köszöntöm Önt honlapomon!
 
 Dr. Tapodi Adrienn vagyok. 2002-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude  minősítéssel. Az egyetem elvégzése után a Madarász utcai Gyermekkórházban dolgoztam, 2008-ban csecsemő- és  gyermekgyógyászati szakképesítést szereztem. 2014-től dolgozom házi gyermekorvosként.
 
Orvosi vizsgálatra előzetes időpontegyeztetés szükséges! Időpontegyeztetés rendelési időben a vezetékes telefonszámon, illeteve emailen történhet!
 
 
ORVOSI IGAZOLÁS  - TUDNIVALÓK

Kizárólag csak a jogszabályok által kötelezően előírt és szakmailag is megalapozott orvosi igazolásokat állítunk ki! A hatályos rendeletek a házi gyermekorvos számára az alábbi esetekben írják elő gyermekintézmények számára orvosi igazolás kiállítását:

1.Betegség után bölcsődébe visszatérő gyermekeknek, ahol azt a tényt kell igazolnunk, hogy a gyermek már nem fertőző beteg (15/1998. NM rendelet 38. § (1) pont: nem gondozható bölcsődei ellátást nyújtó intézményben a fertőző beteg gyermek mindaddig, amíg a házi gyermekorvos vagy a háziorvos nem igazolja, hogy ez az állapot már nem áll fenn.)

2. Betegség után óvodába, iskolába visszatérő gyermekeknek, ahol azt az időszakot kell meghatározzuk (-tól-ig) amikor a beteg gyermek nem látogathatja a nevelési-oktatási intézményt (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (1) pont: a beteg gyermek, tanuló az orvos által meghatározott időszakban nem látogathatja a nevelésioktatási intézményt.) Ilyenkor első igazolt napnak tekintjük az orvosnál történt jelentkezést (email-ben vagy telefonon legkésőbb az adott napi rendelési idő végéig), míg utolsónak azt a napot, amikor a szülő elmondása és/vagy az ismételt orvosi vizsgálat szerint a gyermek panaszai már nem állnak fenn. A házi gyermekorvos nem kötelezhető igazolást írni: - arról, hogy a gyermek nem koronavírus fertőzött, - járványtól függetlenül, a közösség látogatását kezdő gyermekeknek (ún. “háromnapos, egészséges igazolás”), - csecsemőúszást, vagy bármi egyéb tevékenységet kezdő gyermeknek, - bármilyen, nem betegség miatti hiányzásról, - nem fertőző betegségben szenvedő bölcsődés gyermek közösségbe történő visszatérésekor, - betegség esetén visszamenőlegesen, az orvosi ellátást megelőző időszakra.

VÉDŐOLTÁSOK

A kötelező védőoltások a hivatalos utasítás szerint beadásra kerülnek! Kérem az előzetesen megbeszélt időpontokon jelenjenek meg!

 Mind  a kötelező, mind a válaszható védőoltásokra időpontadás kizárólag telefonos egyeztetés során történik!

 

 A választható oltások beadása költségtérítéses (kivételek ld. lentebb), a rendelőben 2000 Ft-ot kell fizetni!(Kérem pontos összeget készítsenek elő!) Kérés esetén egészségpénztári számlát állítunk ki! 

 Kizárólag egészséges gyermek kaphatja meg az oltást! A váróban kizárólag egy egészséges felnőtt tartózkodhat (maszk viselése kötelező) az oltandő gyermekével, nagy- ill. kistestvér nem léphet be az épületbe. 

       A 284/1997. (XII.23.) Kormányrendelet alapján 2020. január 1-től rendelőnkben is bevezetésre kerül, hogy az alábbi egészségügyi szolgáltatások térítési díj  ellenében vehetők igénybe:

           -   Járványügyi érdekből nem kötelező védőoltással történő immunizálás, kivéve az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokat, ill. a pneumococcus baktérium, a human papilloma vírus, az influenzavírus és a meningococcus C típusú kórokozó elleni immunizálás.          2000 Ft                  

          -   Elveszett dokumentumok, egészségügyi kiskönyv, védőoltási kiskönyv másolatának kiállítása, nyomtatása   2000 Ft

          -   Egészségügy alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz   7200 Ft

 

 

 

Térkép